لخته شدن خون پریودی

لخته شدن خون پریودی

آیا لخته شدن خون پریودی مشکلی دارد؟ بنابر گزارش منابع مختلف از جمله وبسایت مایو کلینیک، وجود لخته خون در زمان پریودی در ترشحات واژن می‌تواند امری طبیعی باشد. میزان، طول و دفعات خونریزی پریودی در بین زنان متفاوت است؛ حتی این موارد می‌تواند در ماههای مختلف نیز برای هر فردی تغییر کند. با این حال، وجود لخته‌های بزرگ خون ممکن است نشانه‌ای از یک مشکل باشد. اگر علائم پریودی شدیدتر از دفعات قبلی است حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

نکته مهم : لخته شدن خون پریودی می تواند عادی باشد. اما اگر لخته‌های خون بزرگ هستند یا علائم درد پریودی شدیدتر از دفعات قبلی است، حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

آیا لخته شدن خون پریودی طبیعی است؟

اگر افراد متوجه لخته شدن خون پریودی شوند، ممکن است نگران شده و حتی به پزشک مراجعه نمایند؛ اما لخته های خون در زمان پریودی بسیار طبیعی است و به هیچ عنوان نگران کننده نیست. لخته‌های قاعدگی، ترکیبی از سلول‌های خونی بافت پوششی رحم و پروتئین‌های موجود در خون می‌باشند که در تنظیم جریان خون، نقش بسزایی بر عهده دارند. برخی شرایط جسمانی سبب بزرگ شدن این لخته‌ها می‌شوند که اغلب با خونریزی شدید و درد بسیار زیادی همراهند؛ در این صورت توصیه می‌شود حتما به پزشک مراجعه گردد.

لخته شدن خون پریودی به چه معناست؟

ممکن است دیدن یک تکه لخته خون تعجب آور باشد؛ اما اکثر افراد با آن مواجه هستند و آگاهی در این مورد، نگرانی‌های مرتبط با آن را کاهش می‌دهد و نیازی نیست همان ابتدا با لخته شدن خون پریودی دچار شوک یا پنیک شوید.

لخته‌ شدن خون پریودی به این معنی نیست که مشکلی وجود دارد. در اغلب اوقات این پدیده نشان دهنده سلامتی فرد است. لخته‌ شدن خون پریودی بخشی طبیعی از مکانیسم دفاعی بدن بوده و بافت ضخیم و ژله مانند آن از خروج زیاد خون جلوگیری می‌کند. لازم به ذکر است که این فرایند همان عملکرد انعقادی خون بوده که در تمام زمان‌هایی که حتی یک خراش کوچک روی بدن ایجاد می‌گردد، اتفاق می افتد تا مانع از از دست رفتن خون بیشتر شود.

لخته‌ شدن خون پریودی معمولا در 2 روز اول که پریود سنگین تر بوده، شایع است. این لخته‌های خونی معمولا به رنگ‌های قرمز روشن تا قرمز خیلی تیره هستند؛ حتی وجود رنگ قرمز متمایل به قهوه ای در لخته‌های خونی بزرگ دور از انتظار نیست. در روزهای پایانی پریود، رنگ خون متمایل به قهوه ای می شود؛ زیرا خون با سرعت کمتری از بدن خارج می‌گردد و تیره شدن آن به سبب اکسید شدن آن است.

چه زمانی لخته های خونی ایجاد می گردند؟

لخته شدن خون پریودی، زمانی اتفاق می‌افتد که خون بیشتری از بافت داخلی رحم جریان می‌یابد. هنگامی که خون در رحم یا واژن جمع می‌شود، لخته می‌بندد، دقیقا مانند یک زخم باز روی پوست. قوام خون قاعدگی هم در طول دوره و هم بین دوره‌ها متفاوت است. بطور مثال ممکن است یک ماه لخته‌های خون پریودی زیاد بوده و در ماه دیگر کم باشد. تغییر در میزان لخته شدن خون پریودی بسیار طبیعی بوده و ممکن است به دلیل سبک زندگی، رژیم غذایی و … باشد.

دلایل لخته شدن خون پریودی

بافت رحم پوشیده از سلول‌های آندومتر بوده که در طول پریودی از بدن خارج می‌شوند. در این زمان همراه با سلول های آندومتر، پروتئین‌هایی از خون خارج شده که باعث انعقاد خون می‌گردند. این انعقاد مانع از خونریزی عروق خونی در پوشش رحم می‌شود. هنگامی که جریان خون شدید می‌شود، پروتئین‌ها شروع به جمع شدن می‌کنند و در نتیجه لختگی اتفاق می‌افتد؛ درواقع این لختگی خون زمانی رخ می‌دهد که خون قاعدگی قبل از خروج از بدن در رحم یا واژن جمع شوند.

مقاله پیشنهادی: همه چیز درباره ترشحات واژن

رعایت نکات بهداشتی

برخی از شرایط پزشکی می‌توانند باعث لخته‌ شدن خون پریودی در اندازه های بزرگ شود که اغلب با خونریزی شدید قاعدگی یا دردهای پریود همراه می‌گردد. اگر افراد نگران لخته شدن خون پریودی خود هستند باید به پزشک مراجعه کنند. درصورتی که نشانه‌های زیر را مشاهده نمودید، حتما به پزشک مراجعه نمایید:

  • لخته شدن خون پریودی مکرر باشد.
  • خونریزی شدید باشد؛ بطوری‌که فرد مجبور باشد هر یک یا دو ساعت یک بار نوار بهداشتی خود را تعویض نماید.
  • همراه با درد قابل توجهی باشد.

در ادامه بایستی گفت که شرایط خاص دیگری نیز وجود دارند که ممکن است سبب لخته شدن خون شوند که می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

پولیپ یا فیبروم رحم، آندومتریوز، آدنومیوز، اختلال در تعادل هورمون‌ها، سقط جنین، افزایش سایز رحم، اختلالات خونریزی و …

مقاله پیشنهادی: سم زدایی از بدن در دوران پریود

کم خونی یکی از عوارض لخته شدن خون پریودی

افرادی که پریودهای سنگینی دارند، بیشتر در معرض کم خونی ناشی از فقر آهن قرار می‌گیرند؛ زمانی که تعداد گلبول‌های قرمز خون کاهش یابد، کم‌خونی اتفاق می‌افتد. توصیه می‌شود برای جلوگیری از تشدید کم خونی ناشی از لخته شدن خون پریودی غذاهای حاوی گوشت قرمز، جگر و سبزیجاتی مانند اسفناج استفاده گردد. علاوه بر این استفاده از قرص آهن هم ضرورت دارد. خونریزی بیش از حد یا طولانی مدت قاعدگی علاوه بر کم خونی می تواند عوارض دیگری نیز داشته باشد.

نتیجه گیری

لخته شدن خون پریود یکی از نشانه‌های پریودهای سنگین می‌باشد و بسیار طبیعی است. با این حال در صورتی که هر فردی متوجه جریان خون شدید یا لخته‌های خونی پریودی در کنار علائم دیگر شود، بایستی به پزشک مراجعه نماید. لخته‌ شدن غیرطبیعی خون در زمان پریودی ممکن است دلایل متفاوتی داشته باشند؛ بنابراین تشخیص دقیق آن نیازمند خدمات تخصصی است. پزشک متخصص می‌تواند با درخواست آزمایش‌های تخصصی و تفسیر آنها، راهکارهای موثری را برای درمان مشکلات زمینه‌ای و کنترل لخته‌های مکرر یا علائم خطرناک قاعدگی پیشنهاد دهد.

در کنار موارد بالا این احتمال وجود دارد که لخته شدن خون پریودی ناشی از لوازم بهداشتی نامرغوب یا فاقد استاندارد باشد. بنابراین توصیه می‌شود حتما از نوار بهداشتی یا پدهای مخصوص بانوان برای جلوگیری از لخته شدن خون در زمان پریودی استفاده گردد. لیدی کر با شعار حس خوب زندگی محصولات بهداشتی باکیفیت بالا و مطابق با استانداردهای جهانی را تولید نموده است. برای دریافت محصولات لیدی کر به فروشگاههای معتبر شهرتان مراجعه کنید یا با کلیک بر روی صفحه محصولات بصورت آنلاین خرید نمایید.


بیشتر بخوانید :

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *