سرماخوردگی پریودی

12 نشانه سرماخوردگی پریودی

آیا تا به حال سرماخوردگی پریودی به گوشتان خورده است!؟ ممکن است علائمی مشابه آنفولانزا در دوران قبل از پریودی شده باشید، اما بطور دقیق دلایل آن را ندانید. علائم مربوط به سرماخوردگی پریودی، خود را یک بار در ماه، بصورت جسمی یا احساسی نشان می‌دهند. متخصصان، تاکنون موفق به یافتن دلایل دقیق بروز آن نشده‌اند. در این مقاله سعی داریم علل احتمالی بروز سرماخوردگی پریودی، علائم و راههای درمان آن را مورد بررسی قرار دهیم.

سرماخوردگی پریودی” یا “آنفولانزای پریودی” یک اصطلاح پزشکی نیست. با این حال، مجموعه ای از علائم شبیه آنفولانزا را توصیف می کند که برخی افراد، قبل از دوره پریودی خود تجربه می کنند.

علل بروز سرماخوردگی پریودی

بر اساس داده‌های وبسایت معتبر هلث، هیچ دلیل مشخص و واضحی برای آنفولانزای دوره ای یا سرماخوردگی پریودی وجود ندارد. متخصصان علم پزشکی بطور 100% نمی دانند علل بروز این پدیده چیست.

یک توضیح این است که دو مکانیسم اصلی در بدن وجود دارد که سیستم ایمنی را تحریک می‌کند. یکم؛ وجود سلول‌های آسیب‌دیده یا مرده و دوم؛ وجود سلول‌های آلوده با یک پاتوژن مهاجم. پاسخ سیستم ایمنی بدن در هر دو مورد یکسان است.

بنابراین، در شرایط آنفولانزای پریودی، پاسخ سیستم ایمنی بدن نه بخاطر وجود ویروس‌ها، بلکه بعلت سلول‌های مرده و در حال مرگ آندومتر است که بخاطر ریزش پوشش رحم رخ می‌دهد،

علائم آنفولانزای پریودی، معمولا پس از تخمک گذاری ظاهر می‌شوند که در پی آن سطح استروژن کاهش و سطح پروژسترون افزایش می‌یابد. جالب است بدانید که افراد جوانتر نسبت به افراد مسن، بیشتر به آنفولانزای پریودی دچار می‌شوند. در دوران یائسگی علائم آنفولانزای پریودی پایان می‌‌یابد.

مقاله پیشنهادی: لخته شدن خون پریودی

12 نشانه آنفولانزای پریودی

علائم مربوط به آنفولانزای دوره‌ای مشابه آنفولانزا و سرماخوردگی است. از جمله این علائم عبارتند از: خستگی، سردرد، سرگیجه، حالت تهوع، نفخ شکم، درد مفاصل، اسهال، تب و لرز، کمردرد، یبوست، گرفتگی عضلات و مشکلات تمرکز. معمولا علائم مربوط به آنفولانزای دوره‌ای، بیشتر از دو هفته به طول نمی‌انجامد و تقریبا تمام افراد به آنفولانزای دوره‌ای، دچار می‌شوند؛ اما شدت این بیماری در افراد بسیار متفاوت است. در شکل زیر 12 نشانه این پدیده مشخص شده است.

سرماخوردگی پریودی

 

برای مدیریت علائم سرماخوردگی پریودی چه کاری می‌توانم انجام دهم؟

چند کار وجود دارد که می‌توانید برای مدیریت علائم آنفولانزای قاعدگی انجام دهید. شما می توانید:

1. از مسکن‌ها استفاده نمایید.

داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی، مانند ایبوپروفن، از جمله مسکن‌های بدون نسخه‌ای هستند که می‌توانند درد را در طول دوره قاعدگی کاهش دهند. به محض شروع خونریزی یا هر زمان که دچار گرفتگی عضلات شدید، می‌توانید از این داروها استفاده نمایید. توجه نمایید که مصرف بی‌رویه مسکن‌ها می‌تواند عوارض جدی برای سلامتی داشته باشد. بنابراین بهتر است از یک متخصص هم کمک بگیرید.

2. از قرص‌های ضدبارداری استفاده کنید.

قرص‌های کنترل بارداری هورمونی هم می‌توانند به کاهش درد و نازک شدن دیواره رحم کمک کنند. این داروها انقباض عضلانی را نیز کاهش می دهند. اگر علائم شما بسیار بد است، بهتر است داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی و قرص‌های ضد‌بارداری را باهم مصرف کنید. قبل از انجام این کار، با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید مشکلی برای سلامتی تان پیش نیاید.

3. گرما درمانی را امتحان کنید.

یک پد گرم‌کننده یا بطری آب گرم را روی شکم، کمر یا ران خود یا هر جایی که احساس درد می کند، قرار دهید. این کار سبب تسکین درد می‌شود.

4. ماساژ را امتحان کنید.
ماساژ می‌تواند جریان خون را بهبود بخشد و به شما آرامش دهد.

5. ورزش کنید.

ورزش هم قبل از و هم در طول دوره قاعدگی برای کاهش علائم پریود، به ویژه درد و گرفتگی عضلات مفید است و بشدت توسط متخصصات توصیه می‌شود.

6. از محصولات بهداشتی با کیفیت و استاندارد استفاده نمایید.

ترشحات واژن در دوران پریودی می تواند باعث عفونت شود. بنابراین استفاده از نوار بهداشتی و پدهایی که جذب بالا دارند و ایجاد حساسیت نمی کنند، توصیه می شوند. محصولات لیدی کر بعنوان یک برند محبوبیت علاوه بر قدرت جذب بالا، باعث کاهش میزان حساسیت و التهاب می شوند.

در نهایت اینکه؛ سیگار نکشید و تعداد دفعات مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین یا الکل را محدود کنید، زیرا ممکن است برخی از علائم سرماخوردگی پریودی را تشدید کنند. سعی کنید تا جایی که می‌توانید استراحت نمایید. نکته آخر اینکه، آنفولانزای پریودی مسری نمی باشد!

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *